Gratis Fotoshoot
Communicant met tegenlicht

GRATIS FOTOSHOOT


Eens per maand probeer ik een fotoshoot in te plannen op basis van TFP (time-for-photo). Hierbij gaan we fotograferen zonder dat iemand er geld aan verdient. Iedereen die meewerkt aan de shoot ruilt zijn of haar tijd in voor een aantal foto's als eindresultaat.


Wellicht vind jij het ook leuk om eens door mij op de foto gezet te worden. Op deze pagina kun je meer lezen over mij en hoe ik werk. Tevens zie je hier een aantal foto's die ik eerder gemaakt heb.


Ik fotografeer bij voorkeur in het weekend. Een shoot duurt meestal ongeveer 2 uur, dus kies ik er vaak voor om specifiek direct in de ochtend of in de late namiddag af te spreken.


Motorrijder kijkt naar motor

KLEDING


Neem in elk geval meerdere kledingstukken mee. Het is vaak leuk om af te wisselen, accessoires kunnen ook altijd een extra toch geven.


Als we een bepaald thema hebben is natuurlijk de bedoeling dat je kleding en accessoires mee neemt die in dat thema vallen.

Melisa Ince make up portret

MAKE-UP


Persoonlijk heb ik een voorkeur voor een naturel-look. Wees dus spaarzaam met make-up. Als er een visagiste bij de shoot aanwezig is (niet standaard), doe dan bij voorkeur zelf niks op.


Voor sommige shoots is uitbundige make-up juist leuk. Probeer echter redelijk neutraal te komen, dan kunnen we later toevoegen. Reeds aangebrachte make-up eraf halen is lastiger.


Mannelijk model portret met een roest achtergrond

LOCATIE


Ik ga bijna altijd voor een buitenlocatie,

indien er echt slecht weer is kan de shoot helaas niet doorgaan.


Maar een buitenshoot geeft zoveel meer mogelijkheden met de ruimte die je hebt.

WAARVOOR  WORDEN DE FOTO'S GEBRUIKT?


Voor het uitwerken van mijn portfolio en daarnaast om verschillende media te onderhouden, zoals Facebook, Instagram


WAAROM GRATIS?


Vaak komen er nieuwe camera gear uit en wil ik de werking hiervan even onder de knie krijgen,

of ik wil gewoon eens uit mijn comfort zone gaan om iets nieuws te proberen.

 

GEBRUIK VAN DE FOTO'S


Jij mag de foto's die je van me krijgt ook vrij gebruiken, bijvoorbeeld als profielfoto, op je Instagram account (een vermelding van @kingjackal.be als fotograaf vind ik dan altijd aardig) of in je eigen portfolio. Je mag de foto's niet verkopen of op andere wijze commercieel gebruiken.

NEEM IEMAND MEE


Je mag altijd iemand meenemen naar de fotoshoot. Laat hem of haar eventueel iets meenemen, zodat ie zich niet zit te vervelen tijdens de shoot. Ben je zelf nog minderjarig, dan moet je iemand (een volwassene) meenemen.

TFP Contract afbeelding King Jackal

MODELCONTRACTOm onduidelijkheden te voorkomen werk ik met een standaard contract. Je kunt het contract ook alvast hier downloaden zodat je weet wat je kunt verwachten. Voor aanvang van de shoot tekenen we het contract en krijg je een exemplaar mee.

Neem contact met me op


Lijkt het je leuk om eens als model langs te komen voor een shoot? Ik hoor graag van je. Ik vind het leuk als je zelf een idee voor de shoot aandraagt. Hoe zou jij graag eens op de foto willen? Wat voor een kleding, thema, accessoires, stijl?


Denk vooraf even na over wat je leuk lijkt. Een goede manier is om vooraf wat foto's te verzamelen van wat je voor ogen hebt. Dat kan bijvoorbeeld via Pinterest. Daar kun je verschillende foto's verzamelen op een eigen (mood)board en gemakkelijk met mij delen.


Stuur me dan een mailtje op info@kingjackal.be met daarin wat informatie over jezelf, de ideeën die je hebt voor de shoot en een paar fotootjes van jezelf.


Geen idee? Geen enkel probleem want ik heb er genoeg.


Ik hoor graag van je!


© Copyright. All Rights Reserved.

GET IN TOUCH


Address: Suskastraat 20 Heusden

Email: info@kingjackal.be

Phone: (+32) (0)487/02.91.56

KING JACKAL

P H O T O G R A P H Y